Dul Sohbet Odaları içerisinde Sohbet Chat yapmadan önce sizlere odamız hakkında biraz bilgiler verelim. Odamız içerisinde kimler var bakalım.
Dul Sohbet Odaları her yerde yani 81 ilimizde içerisinde de 81 ilden kullanıcılar var. Sadece bir ile bağlı olmadan Türkiye’nin geneline yani Ülkemizin 81 il ve ilçelerine Sohbet imkanı sağlayan Sohbet Platformumuz sizler için tamamen Ücretsizdir. Sohbet Odaları içerisinde sadece dul kullanıcılar değil öğrenci, bekar, dul ve evliler olmak üzere kullanıcılar odamız içerisinde Sohbet Chat yapıyor.
Dul Sohbet Odaları içerisinde genelde Kocaali ilçemizden kullanıcılar oldukça sık geliyor. Kocaali ilçemiz için bilgiler verecek olursak ilçemiz sıklıkla İstanbul ve Ankara halkını ağırlıyor.
2008 yılı itibarı ile ; Yıllık ortalama 35.800 ton fındık üretimi ile Kocaali, Sakarya İli’nin en çok fındık üreten ilçesi konumundadır. Ancak iklim ve diğer sebeplerle ( aşırı yaz sıcakları , az yağmur , soğuktan dolayı don ile yanma) bu miktar yıllara göre değişebilmektedir. Fındık tarımında işletme ölçeği giderek küçülmekte, bu durum da yeni geçim alanları ve alternatif faaliyetler arayışını hızlandırmaktadır.
Ancak, fındık dışındaki zirai faaliyetler genellikle aile ihtiyacını karşılayacak ölçüde kalmaktadır. 2005 yılında 4218 çiftçiye 90682,415 da için doğrudan gelir desteği, 4850 çiftçiye de mazot ve gübre destekleme ödemesi yapılmıştır. Kocaali’de 16’sı faal olan 33 adet sera ve kapalı tarla tabir edilen yarı sera bulunmaktadır. İlçede 410 pat-pat (Tırtır) tabir edilen el traktörü ve 815 adet 4 tekerli traktör olmak üzere 1270 traktör vardır.
İlçede ekonomiye desteklemek için fındık dışında tavukçuluk, arıcılık ve süt sığırcılığı desteklenmektedir. Özellikle halk tıbbında da kullanılan Kestane balı Kocaali adına tescillenerek, üretimi artırılmaya çalışılmaktadır. 17 km’lik sahil bulunmasına rağmen balıkçılık gelişmemiştir. Liman veya balıkçı barınağı olamadığından balıkçılık küçük teknelere az sayıdaki kişi tarafından yapılmaktadır.
Kocaali’ye yeni kurulan 6500 m²’lik cam işleme fabrikası ilçenin en büyük sanayi tesisi olmuştur. İlçede dört adet fındık kırma fabrikası faal olarak çalışmaktadır.
İlçede turizm kültür ve fındık festivali düzenlenmekte olup festivale uluslararası folklor gösterileri yüzme, fındık ayıklama, plaj voleybolu, futbol, tavla, güreş, bilek güreşi, maraton, yoğurt yeme ve çuval yarışı gibi etkinlikler düzenlenmektedir.
Kocaali’ye ulaşım üç yönden mevcuttur: İstanbul yönünden Adapazarı‘nı geçtikten sonra Karasu istikametini takip ederek gelinebilir (78 km), Güneyde Hendek’ten girip Kocaali’ye gelinebilir (50 km), Ankara istikametinden ise Düzce Akçakoca ilçesinden gelinmektedir (mesafe 25 km).
Zonguldak- İstanbul kısmı yapılmaya çalışılan Karadeniz Sahil yolu Kocaali’den geçmektedir. Melen Çayı’ndan Sakarya merkeze kadar olan kısmı bitirilmiştir. Bu yol ile Kocaali-Sakarya arası duble kara yolu haline gelmiştir. Karadeniz Sahil Yolunun, Karasu üzerinden Karadeniz kıyısından İstanbul‘a bağlanması ile Kocaali’nin ekonomik olarak rahatlayacaktır.