Mersin Görüntülü Sohbet

Mersin Görüntülü Sohbet

Mersin Görüntülü Sohbet

Mersin Görüntülü Sohbet Odaları içerisinde binlerce Mersinli kullanıcı Ücretsiz Sohbet Chat yapıyor, kendilerine arkadaş arıyor. Üstelik Mersin Görüntülü Sohbet Odaları içerisinde sadece Mersin değil Türkiye’nin 81 ilinden kullanıcılar Ücretsiz Sohbet ediyor kendilerine Mersinli arkadaşlar arıyor. Türkiye’nin 81 ilinden kullanıcılar olsa dahi farklı illerden olan kullanıcı çoğunluğu Mersin iline sınır ve yakın olan illerdendir.

Mersinli kullanıcılarımız Mersin ilimizi tanır, ilçelerini tarihlerini bilir. Fakat farklı illerden olup da Mersin Sohbet Odaları içerisinde kendilerine Mersinli arkadaş arayışında olan kullanıcılarımız bilmez onlar için ilimizi tanıtalım. İlimizi tanıtmaya ise diğer makalemizde kaldığımız yerden devam edelim.

Mersin Hakkında

İklim

Mersin ve çevresinde, tipik sıcak ve ılıman astropikal iklimi hakimdir. Yaz ayları sıcak ve aşırı nemli, ortalama (28 °C nemlilik ise %88 ler civarında kış ayları ise 16 °C) oldukça ılık ve yağışlıdır (yıllık yağış ortalaması 1096 mm). Mersin’de çevre illerden farklı olarak ekstrem sıcaklıklara nadiren rastlanır (çok yüksek sıcaklıklar ya da sıfırın altındaki değerler gibi).

İlin uzun yıllar sıcaklık ortalaması ise 22 °C derecedir ve bu özelliğiyle Türkiye’nin ve Avrupa’nın en sıcak kesimidir.

Ancak yaz aylarında özellikle aşırı nem bunaltıcı olabilmektedir. İl en fazla yağışı Aralık-Ocak döneminde alır. 2001’de yaşanan sel felaketinde 2 gün içerisinde metrekareye 669 kg yağış düşmüştür.

Nüfus

Güncel Nüfus Değerleri (TÜİK 4 Şubat 2021 verileri)

Mersin il nüfusu:1.868.757 (2020 sonu). İlin yüz ölçümü 16.010 km2’dir. İlde km2’ye 117 kişi düşmektedir. (Yoğunluğun en fazla olduğu ilçe: 1934 kişi ile Yenişehir’dir)

İlde yıllık nüfus artış oranı % 1,54 olmuştur. Nüfus artış oranı en yüksek ve en düşük ilçeler: Mezitli (% 3,57)- Çamlıyayla (-% 1,21)

04 Şubat 2021 TÜİK verilerine göre 13 İlçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 805 mahalle bulunmaktadır.

Tarım

2004 yılı verilerine göre Mersin’de arazi varlığının takriben yüzde 55’i orman ve fundalık arazi yüzde 35’i işlenen arazi, yüzde 4 civarı çayır ve mera, geri kalan araziler ise yerleşim alanı veya tarıma elverişsiz alanlardır.

Mersin‘de üretilen Anamur muzu dünyaca ünlenmiştir. Tarıma dayalı sanayi gelişme göstermektedir. Mersin merkezde kayısı, ceviz, kiraz, şeftali ve sebze yaygın olarak üretilirken son yıllarda tropikal meyve ve sebzeler de üretilmeye başlanmıştır. Batı Mersin’de daha çok Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Silifke ve Erdemli ilçelerinde muz, turunçgiller, çilek, papaya, pepino, ananas,salatalık ve domates yetiştirilmektedir.

 

admin 436
Cevap bırakın