Mobil Dul Sohbet Odaları

Mobil Dul Sohbet Odaları

Mobil Dul Sohbet Odaları başlığıyla verdiğimiz Sohbet , Arkadaşlık hizmeti Dul Sohbet Odaları alt odasıdır. Dul Sohbet Odaları içerisinde alt odalar içerisinde ki Sohbet Odaları sırasıyla yazalım.

Dul Sohbet , Dul Sohbet Odası , Dul Sohbet Odaları , Dul Sohbet Sitesi , Dul Sohbet Siteleri ana odalarımızdır. Mobil odalarımız ise Mobil Dul Sohbet , Mobil Dul Sohbet Odası , Mobil Dul Sohbet Odaları , Mobil Dul Sohbet Sitesi , Mobil Dul Sohbet Siteleri şeklindedir.

Mobil Dul Sohbet Odaları içerisinde girişlerin çoğunluğu genelde İstanbul oluyor. İstanbul ilimizi yer şekillerini sizlere anlatayım.

Yer şekilleri

İstanbul’un kurulu olduğu Çatalca ve Kocaeli yarımadaları aşınmış birer platodur. Bu platoların ortasından kabaca kuzeydoğu-güneybatı doğrultusunda İstanbul Boğazı geçer. İstanbul Boğazı’nın oluşumu ile ilgili bilimsel olarak kesin kabul görmüş bir açıklama yoksa da, açıklamalar içinde en yaygın olanı; jeolojik açıdan İstanbul Boğazı’nın deniz suları ile dolmuş bir fay çöküntüsü olduğudur. Buna göre, MÖ 20.000 ilâ 18.000 yılları arasında, Buzul Çağı sonlanmış ve dünyanın büyük bölümünü kaplayan buz kütlelerinin erimeye başlamıştır. Binyıllarca süren bir erime sürecinin sonucunda, MÖ 8.000 ilâ 7.000’lerde Akdeniz’in suları ilk hâlinden yaklaşık 150 metre daha yukarı çıkmıştır. 

Deniz seviyesindeki bu büyük ölçekli artış nedeniyle Akdeniz’in suları Marmara’yı basmış; Marmara Denizi’nin suları da devam eden yükselmeler sonucunda Karadeniz ile birleşmiştir. Boğaz’ın derinliğinin kuzeyden güneye azalma göstermesi, geçmişte kuzeydeki bu yükseltilerin Marmara’nın sularına karşı bir set görevi gördüğü ve bunların deniz seviyesindeki yükselmeyle aşıldığı savını güçlendirmektedir.

İstanbul genelinde kayda değer yükseltilere de rastlanmaz. Şehirdeki en yüksek üç nokta sırasıyla 537 metrelik Aydos Tepesi, 438 metrelik Kayış Dağı, 442 metrelik Alemdağ’dır. Şehrin topraklarının %74’ünü platolar, %9,5’ini ovalar, %16,1’ini ise alçak dağ ve tepeler kaplamaktadır. Şehrin en önemli gölleri olan Büyükçekmece, Küçükçekmece ve Durusu gölleri birer lagündür. İstanbul Boğazı’ndaki Haliç, Tarabya ve İstinye koyları ise şehirde ria tipi kıyının en iyi örnekleridir. İstanbul kıyıları son biçimini 10.000 yıl önce gerçekleşen su yükselimleriyle almıştır. Şehirde, Marmara Denizi ve Boğaz’da irili ufaklı 11 adanın yanı sıra, Karadeniz’de ufak kayalıklar ve Haliç’te Bahariye Adaları yer alır.

Güncel Nüfus Değerleri (TÜİK 4 Şubat 2020 verileri

İstanbul İl Nüfusu: 15.462.452 (2020 sonu). İlin yüz ölçümü 5.461  km2‘dir. İlde  km2‘ye 2831 kişi düşmektedir. (Yoğunluğun en fazla olduğu ilçe: 53.749 kişi ile Sultangazi’dir)

İlde nüfus yıllık %0,37 oranında azalmıştır. Nüfus artış oranı en yüksek ve en düşük ilçeler: Adalar (% 5,22) – Fatih (-% 10,49)

4 Şubat 2021 TÜİK verilerine göre 39 İlçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 963 mahalle bulunmaktadır.

admin 527
Cevap bırakın